.ParsiBlog..jpg" style=" color=#4b0082
>background-color: #E1CDB3">
یادداشت مترجم: کلمه [Armageddon] یا آنگونه که در اصلمقالهاى که خواهید خواند آمده است«هر مجدون» واژهاى است اصلایونانى که بنا به تعریف واژه نامههاىآمریکایى همچون فرهنگ «وبستر» بهمعنى نبرد نهایى حق و باطل در آخرالزمان است. همچنین این واژه نامشهرى است در منطقه عمومى شام کهبنا به آنچه در باب شانزدهم مکاشفاتیوحنا، در عهد جدید آمده است، جنگىعظیم در آنجا رخ مىدهد و مرحلهحاضر از زندگى بشر در آن زمان پایانمىیابد. به عبارتى نبرد مذکور مقدمهتحولى بزرگ است که سرنوشتنهایى آدمى بر روى کره زمین به آنبستگى دارد. دکتر عبدالکریم زبیدىنویسنده مقالهاى که ترجمه آن در پىخواهد آمد، در نوشته کوتاه خود بهبررسى اعتقاد غربیان به این حادثهپرداخته و به طور خلاصه از رابطهاین واقعه با حادثه عظیم ظهور مهدىآل محمد، صلوات الله علیهم اجمعین،پرده برداشته است. این مقاله گرچهدر برخى موارد حاوى تحلیلى سطحىاست، اما در عین حال نکات مهمى را درخود دارد که در شرایط سیاسىکنونى منطقه قابل اهمال نیست.
حادثه شریف ظهور، حادثهاىبزرگ است و قدرتهاى بزرگ جهان،سیاستخارجى خود را بر مبناىحوادثى که پیش از آن رخ مىدهدجهت داده و نقشههاى نظامى خود رابه شکلى سامان دادهاند کهآمادگیهاى لازم براى این حادثه درآن ملحوظ باشند. این در حالى استکه مؤسسات دینى و رسانههاى ایندولتها نیز، مردم خود را براىپیشباز این حادثه آماده مىسازند.
این مؤسسات دینى به همراهرسانههاى دیدارى و شنیدارى ایندولتها، از سالهاى دهه هشتادمیلادى مردم خود را به ایمان جمعىبه وقوع حادثهاى بزرگ در سرزمینشام که به نبردى هستهاى خواهدانجامید توجه دادهاند. این مؤسساتپیوسته مردم خود را به ایمان به ایننکته فرا مىخوانند که بزودىلشکرى از دشمنان مسیح که بدنهاصلى آن از میلیونها نظامى تشکیلیافته، از عراق حرکت مىکند و پساز گذشتن از رود فرات - که در آنزمان به خشکى گراییده است - بهسوى قدس رهسپار مىشود. امانیروهاى مؤمن به مسیح راه اینلشگر را سد کرده و همگى در«آرماگدون» با یکدیگر برخوردخواهند کرد و در این مکان است کهدرگیرى اتفاق خواهد افتاد. صخرههاذوب مىشوند... دیوارها بر زمینفرو مىغلتند... پوست تن انسانها درحالیکه ایستادهاند ذوب شده ومیلیونها نفر از بین مىروند... و ایننبردى نهایى و هستهاى است...سپس مسیح براى بار دوم از جایگاهبلند خود بر زمین فرود مىآید... وپس از چندى زمام رهبرى جهان رادر دست گرفته و صلح جهانى رابرقرار مىکند... او دولت صلح را برزمین نو و زیر آسمانى تازه بنامىکند... و این مهم را از مرکزفرماندهى خود در قدس عملىمىسازد.
یک بررسى انجام گرفته از سوىمؤسسه «تلسن» که در اکتبر سال1985 م. به نشر رسیده است; نشانمىدهد که در حال حاضر 61 میلیونآمریکایى در انتظار واقعه آرماگدونگوش خواباندهاند و این در حالىاست که ذکر مؤسسات دینى وایستگاههاى رادیو تلویزیونى که بهاین مهم پرداختهاند; در این مجالکوتاه میسر نیست.
مؤسسات دینى آمریکایى ایننکته را روشن ساختهاند که سپاهىکه از عراق به سوى قدس رهسپارخواهد شد، بنا به پیشگویى حرقیال(فصل 38 و 39) از نظامیانى ازعراق، ایران، لیبى، سودان و قفقاز درجنوب روسیه تشکیل مىشوند.دانستن این موضوع ما را در تحلیلسیاستخارجى دولتهاى آمریکایىو اروپایى درباره مردم کشورهاىیاد شده مدد مىدهد. مدارس انجیلىدر آمریکا بر پایه این تحلیل که واقعهآرماگدون تنها حادثهاى است کهبازگشت دوباره مسیح را به زمینممکن مىسازد... و این واقعهاىبسیار نزدیک استبه تبلیغ ایندیدگاه پرداختهاند.
آرماگدونى که این عده از آنسخن مىگویند همان حادثه عظیمىاست که پیش از ظهور مهدى، عجلاللهتعالىفرجه، رخ خواهد داد،همان حادثه بزرگى که ائمه ما،علیهمالسلام، نام «قرقیسیا» را بر آناطلاق کردهاند. ائمه ما، علیهمالسلام،از این نکته خبر دادهاند که میلیونهانظامى از آمریکا، اروپا، روسیه،ترکیه (1) ، مصر و دول مغرب عربى بهاضافه سربازانى از سرزمین شامشامل کشورهاى سوریه، اردن،لبنان، فلسطین و اسراییل همگى درناحیهاى در این محدوده تحت عنوان«قرقیسیا» با یکدیگر برخورد کرده وپس از حصول درگیرى، این سفیانىاست که در پس آنکه همگى را چونانکشتزارى درو شده در هم مىکوبداز صحنه نبرد پیروز بیرون مىآید.در صحیحه میسر از امام باقر،علیهالسلام، نقل است که فرمود:
«اى میسر! از اینجا تا قرقیسیاچقدر راه است؟» عرض کردم: «همیننزدیکیها در ساحل فرات قرار دارد.»پس فرمودند: «اما در این ناحیهواقعهاى اتفاق خواهدافتاد که از زمانىکه خداوند متعال آسمانها و زمین راآفریده بىسابقه بوده، چنانکه تا وقتىآسمانها و زمین برپا هستند هم،واقعهاى همچون آن اتفاق نخواهدافتاد... سفرهاى است که درندگانزمین و پرندگان آسمان از آن سیرمىشوند.» (2)
امثال این روایات از امام صادق،علیهالسلام (3) ، و سایر ائمه نقل شدهاست.
حادثه «قرقیسیا» همان حادثهبزرگى است که پیش از ظهورحضرت حجةبنالحسنالعسکرى،علیهماالسلام، رخ مىدهد و از آنجاکه این حادثه به سفیانى ارتباط داردو سفیانى از علایم حتمى ظهور امامزمان، علیهالسلام، است وقوع اینحادثه حتمى است، چه، امام مهدىپس از حادثه قرقیسیا با سفیانى برخورد خواهد کرد (و پس ازشکستهاى سفیانى فرو رفتن سپاه اوما بین مکه ومدینه) براى دیدار بامسیح، علیهالسلام، رهسپار قدسخواهد شد.
(به هر تقدیر) زمان بسرعتمىگذرد و حوادث سیاسى، اقتصادىو اجتماعى به همراه نشانههاىطبیعى همگى به نزدیک بودن اینحادثه عظیم اشعار دارند و این درحالى است که ما نه خود و نهفرزندانمان را براى آن آمادهنکردهایم. آماده ساختن نسل آینده ازجوانان و مردان در سطوح مختلفروانى، عقلى و بدنى به منظور پیشبازاز حادثه شریف ظهور قائم آل محمد،علیهمالسلام، امرى بى نهایت مهماست.
بىگمان ایمان یک نفر به یک قضیهو پافشارى و ایمان او به لزوم بهکرسى نشاندن آن، عهده دار بهکرسى نشستن آن قضیه خواهد بودو این نکتهاى است که همهروانشناسان به آن قائل هستند. اینکاگر یک نفر مىتواند آنچه را بر آن پافشرده به کرسى تحقق بنشاند، درصورتى که مجموعهاى از افراد گردهم جمع شوند و توان فکرى خود رادر زمینهاى خاص به کار گیرند و بهلزوم تحقق قضیهاى معین ایمانداشته باشند، چه خواهد شد؟! روانشناسان در پاسخ مىگویند: اگرچنین مجموعهاى از افراد تشکیلشود; بى تردید قادر خواهند بود درطبیعت و در آنچه پیرامون آنهاستاثر گذاشته و بسترى مناسب براىتحقق آن قضیه فراهم آورند.
مؤسسات دینى انجیلى آمریکا واروپا آنچه را روانشناسان گفتهانددر قضیه بازگشت دوباره مسیح بهزمین پس از حادثه آرماگدون به کاربسته به این گفته قائلاند که بىگمانامکان تحقق هر نوع پیشگویى دروهله نخستبه ایمان مردم به آن و بهپافشارى شان بر ضرورت به کرسىنشستن آن و همچین به شمار نفراتآنهاو شمار نفرات کسانى بستگىدارد که رهبرى کاروان تبلیغاتى بهراه افتاده براى تحقق بخشیدن به آنپیشگویى را بر عهده دارند.
(گذشته از مسیحیان) ما مسلمینهم با مساله بزرگى مواجه هستیم کهپیامبر ما محمد، صلىاللهعلیهوآله، واهل بیت آن حضرت، علیهمالسلام، ازآن به ما خبر دادهاند. این مسالهپیشگویى صادقانهاى است که پاکشدن زمین از انواع ستمها وگرفتاریها و بر پایى اسلام در ربعمسکون آن بدان بستگى دارد. پسسزاوار است که ما و فرزندانمان بهخود آییم و ایمانمان را به ظهور قائمآل محمد عمق بیشترى بخشیده وپافشارىمان را بر لزوم تعجیل ظهورآن حضرت و نزدیک شدن وقوع آنژرفا دهیم و چنانکه سزاوار استشمار کسانى را که به این مسالهایمان دارند و براى پیشباز این ظهورشریف و حوادث پیش از آن آمادگىدارند فزونى ببخشیم. نکات زیرپیشنهادهایى استبراى وصول بهاین اهداف:
1. اینکه تنها یکبار در سال و آن همدر جشن میلاد به حضرت حجتتوجه مىشود; کافى نیست.
2. تلاش در جهت فراهم آوردنبرنامههاى هفتگى یا دو هفته یکبارشامل نشستها و مصاحبهها دربارهقضیه امام مهدى، علیهالسلام، ظهورشریف آن حضرت و آنچه پیش از آنرخ خواهد داد.
3. دعوت از دانشمندان و صاحباناندیشه براى نگارش مقالاتى پیراموناین قضیه در روزنامهها، مجلات ونشریات داخلى.
4. استفاده از یک کانال فعالماهوارهاى براى برگزارى نشستها ومصاحبهها روزانه و هفتگى به منظورژرفا بخشیدن به ایمان نسل حاضربه ظهور قائم آل محمد و آمادهساختن آنهابراى پیشباز حادثهظهور.
5. بستن بیعتهاى دسته جمعى دردستههاى مختلف که طى آن مردم باامام و رهبر خود حجتبنالحسن، علیهالسلام، بر سر کمک به آنحضرت و پیوستن به اردوگاه ایشان،پس از آگاهى از ظهورشان بیعتمىکنند. این بیعتها در مناسبتهاىمختلف بسته مىشود، همچونمناسبات اداى عمره و حج، ماهمحرم، پانزدهم شعبان و سایرمناسبتهاى مربوط به معصومین،علیهمالسلام.
6. بستن بیعت عمومى با حضرتحجت در همه مناطق شیعه نشین وتعیین یک روز بخصوص براى آندر سال، بطورى که این بیعتبامحتوایى یکسان و در ساعتى واحدادا شود.
7. تلاش به منظور فزونى بخشیدنبه شمار مبلغان که نزدیک بودنظهور حضرت حجت را تبلیغ کند وهمچنین فزونى بخشیدن به شمارکسانى که به این مساله ایمان دارندهمراه با جهت دادن توان فکرى آنهادر این راستا.
دیگران مجدانه به منظورظهورمسیح تلاش مىکنند و من ازاین مىترسم که زمان از ما پیشىبگیرد و ناگهان با آن حادثه عظیمروبرو شویم و نتوانیم کارى انجامدهیم و از کسانى باشیم که اینفرموده خداوند متعال بر آنانمنطبق است.
و لو ترى اذا فزعوا فلا فوت، واخذوا من مکان قریب × و قالوا امنا بهانى لهم التناوش من مکان بعید. (4)
اگر بینى، آنگاه که سختبترسند ورهاییشان نباشد و از مکانى نزدیکگرفتارشان سازد. گویند: اینک به رسولایمان آوردیم. اما از آن جاى دور چسان بهآن دستیابند.